Ecuador

Ecuador behoort tot de Andes landen en grenst aan Colombia, Peru en de Grote Oceaan. Het land heeft de naam Ecuador gekregen doordat het ligt aan de Evenaar. Ecuador wordt onder verdeeld in 4 gebieden; de Costa, de Sierra, de Oriente en de Galapagos eilanden.

Verschillende Indianen stammen zijn de oorspronkelijke bewoners. In de 15e eeuw kwamen de Inca’s vanuit Peru naar Ecuador. In die tijd heerste de Inca over de Indianen. Helaas zijn de bouwwerken van die tijd in zijn geheel verwoest. In het jaar 1534 kwamen de Spanjaarden naar Ecuador en stichtte zij de hoofdstad Quito.

In 1809 begon de onafhankelijkheidsstrijd en in 1822 wonnen de strijders het van het Spaanse leger. In dat jaar werd Ecuador onafhankelijk. Het klimaat wordt bepaald door de koude Humboldtstroom en de warme zeestroom El Niño die elkaar in Ecuador tegenkomen.

Ecuador heeft geen seizoenen maar droge en natte periodes. Het Costa gebied loopt van noord naar zuid en heeft verschillende landschappen. In het noorden vindt men tropisch regenwoud en in het zuiden vind men woestijn. Tussen het noorden en zuiden vindt met koffie- en cacaoplantages, garnalenkwekerijen, mangrovebossen, stranden en natuurparken. In de plaats Borbon worden boottochten gehouden door de jungle.

In de omgeving van Santo Domingo leven de Colorados Indianen, die bekend zijn vanwege hun typische klederdracht. De grootste stad van Ecuador is Guayaguil.Aan de haven van Guayagil ligt het toeristencentrum Malecon. Ongeveer op 2 kilometer van de Malecon ligt het koloniale centrum. De Sierra bestaat uit hoge bergen en vulkanen waarvan enkele nog actief zijn, zoals de Cotopaxi met een hoogte va 5897 meter.

De natuur en vooral de indianen in de hooglanden van de Sierra worden het meest met Ecuador geīdentificeerd. In de plaats Ibarra staan er bijzonder koloniale huizen, hiervandaan is het mogelijk om een treinreis te maken naar San Lorenzo. De koloniale hoofdstad van Ecuador is Quito met talloze pleinen, kerken, monumenten en musea. Vanuit Quito kan men naar Otavalu reizen wat op ongeveer 2 uur rijden is.

Het landschap onderweg is de moeite waard en het is mogelijk om de met sneeuw bedekte vulkaan Cayambe te zien. In Otavalu is de belangrijkste indianenmarkt van Ecuador te vinden. Deze markt is zeer groot en er zijn allerlei soorten typisch producten uit Ecuador te vinden.

De derde stad van Ecuador is Cuenca. Deze stad staat bekend als een zeventiende eeuws Spaans openluchtmuseum met vele nauwe straatjes, wit/rode huisjes, mooie pleinen en kerken. Vanuit Cuenca is het mogelijk om een excursie te maken naar de Incatempel Ingapirca. De Oriente is een gebied van het tropische regenwoud. Vanuit hier kan met vanuit de plaats Coca excursies maken naar de jungle. Het is tevens mogelijk om een kanotocht te maken op het Pilchicocha meer.

De Galapagos eilanden zijn een uniek natuurgebied. Deze eilanden zijn vulkanische oorsprong. De eilanden zijn alleen onder begeleiding te bezoeken. Het is een kwetsbaar natuurgebied, dat door maximaal 20.000 personen per jaar bezocht mag worden. De Galapagos eilanden liggen ongeveer 1000 kilometer voor de kust van Ecuador. De eerste bewoners waren de reuzen schildpadden. De Galapagos eilanden bestaan uit San Cristobal eiland, De bezienswaardigheden op San Cristobal zijn Cerro Brujo (Heksenheuvel), Bachas strand(zeeschildpadden en zeeleeuwen) en de hoofdstad Puerto Baquerizo Moreno.

Spanola Island, de bezienswaardigheden op Spanola Island zijn de albatrossen, galapagosduif, galapagoshavik, bij Puerto Suarez vind men een spuitgat in de rotsen en Bahia Gardner. Santa Cruz Island, de bezienswaardigheden zijn Charles Darwin Research Station, Parque Nacional, (openluchtverblijven voor reuzenschildpadden), Los Gemelos (2 kraters) en Bellavista lavatunnel.

Rabida Island, de bezienswaardigheden zijn zoutwaterlagune met flamingo’s, kliffen en zeeleeuwen. North Seymour Island, de bezienswaardigheden zijn broedkolonies van de fregatvogels, Jan van Gent vogel en de zwaluwstaart meeuw. Dit eiland is vooral bekend vanwege de vele landleguanen. Plazas, Isla Bartolome, de bezienswaardigheden zijn Pinnacle Rock en pinguīns, Isla Isabela, dit eiland is j-vormig door 5 aan elkaar gegroeide vulkanen. Het hoogste punt is 1707 meter.

De bezienswaardigheden zijn de rots Tintoreras, La Loberia Beach (zeeleeuwen), Giant Tortoise Breeding Centre, Laguna of the Flamingos en Puerto Villamil Beach.

Foto Ecuador

Standaard Informatie:

Naam: Ecuador

Hoofdstad: Quito

Valuta: United States dollar

Inwoners: 13.927.650

Taal: Spaans