Antigua en Barbuda

De Bovenwindse eilanden waar Antigua en Barbuda bij horen liggen in de Caribische zee op de grens met de Atlantische Oceaan. Oorspronkelijk hoorden Antigua en Barbuda bij Engeland. Antigua en Barbuda werden onafhankelijk op 1 november 1981.

De hoofdstad van zowel Antigua als van Barbuda is St. Johnís. In deze plaats vindt men ook de belangrijkste haven waar suiker, rum en katoen wordt vervoerd. St. Johnís heeft een anglicaanse kathedraal genaamd St. Johnís the Divine. Deze kathedraal is gebouwd in 1683 en is herbouwd in de negentiende eeuw.

Andere gebouwen die in deze plaats te vinden zijn, zijn het paleis van justitie uit 1747 resten van Fort St. James uit 1703 en nog meer forten uit de 18e eeuw. Door  de ligging van Antigua en Barbuda is de temperatuur altijd aangenaam met een constant briesje. Voor duikers en snorkelaars is dit een prachtige bestemming vanwege de koraalriffen, voor het onderwaterleven en de scheepswrakken. In Cades Reef is er een onderwaterpark, ideaal voor de snorkelaars.

Zeilen is ook mogelijk voor de kust vanwege de constante bries. Er worden jaarlijks verschillende zeilwedstrijden gehouden vanuit Antigua. Een van de grootste zeilwedstrijden is het Antigua Sailing Week. Dit evenement trekt jaarlijks zeilers uit de hele wereld.

Op Antigua zijn totaal 365 stranden te vinden al deze stranden worden beschermd door de riffen. In noordwesten van Antigua zijn de populairste stranden onder andere Dickenson Bay, Runaway Bay, Fort James en Deep Bay (in de winter aantrekkelijk voor surfers). In het zuidwesten en zuiden de stranden bij Fryers Bay, Darkwood Beach en Doigs Beach. En in het oosten de stranden Halfmoon Bay (tevens een Nationaal Park) en Long Bay.

Vanaf Shirley Heights is er fantastisch uitzicht over de baai en de haven English Harbour. In English Harbour aan de zuidkust van Antigua ligt Nelsonís Dockyard, dat geheel is gerestaureerd. Voor de kust van Antigua liggen ongeveer 30 eilandjes die per boot te bereiken zijn. Barbuda is een rustig eiland in vergelijking tot Antigua. Op dit eiland kan men onder andere vissen, duiken, snorkelen of gewoon naar het strand gaan. Voor de kust van Barbuda liggen ongeveer 200 scheepswrakken. Het is tevens mogelijk om naar mangrovebossen te varen, hier leven duizenden fregatvogels.

De enige stad op dit eiland is Codrington. Aan de oostkant vanuit Barbuda kijkt men uit op de Atlantische Oceaan, de zee is hier dan ook wat ruiger. Vanuit Antigua is Barbuda te bereiken per boot. De tocht duurt ongeveer drie uur. Men kan er ook voor kiezen om met het vliegtuig te gaan, dit duurt ongeveer 20 minuten.

Foto Antiqua en Barbuda

Standaard Informatie:

Naam: Antigua en Barbuda

Hoofdstad: Saint John's

Valuta: Oost-Caribische dollar

Inwoners: 69.842

Taal: Engels