Amerikaans Samoa

Amerikaans Samoa is een eilandengroep wat ligt in de Stille Oceaan. De eilandengroep van Amerikaans Samoa bestaat uit de eilanden; Tutuila, Ofu, Ta’u, Olosega, en Rose Island. Het hoofdeiland is Tutuila. De hoofdstad die op het eiland Tutuila ligt is Pago Pago, waar tevens de haven ligt.

Amerikaans Samoa wordt omschreven als het hart van Polinesie. Dit komt omdat wanneer je een driehoek tekent met de landen Hawaï, Nieuw Zeeland en Tahiti dan vind je Amerikaans Samoa precies in het midden.

Door de ligging heeft Amerikaans Samoa een Tropisch klimaat, met veel regen en cyclonen. De beste tijd om naar Amerikaans Samoa te reizen is tussen juni en september, de kans op regen en cyclonen is in die tijd het minst. Uiteraard heeft Amerikaans Samoa ook witte stranden, blauwe zee en palmbomen. De Amerikaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar, dit door bijvoorbeeld Coca Cola, spijkerbroeken en baseball caps.

De vlag van Amerikaans Samoa werd in 1960 aangenomen, de adelaar en de kleuren (blauw, wit en rood) symboliseren de band die deze eilanden groep heeft met Amerika. Een leuk detail is dat Samoa werd ontdekt door een Nederlander in het jaar 1722.

Samoa is in 1899 onderverdeeld in 3 groepen namelijk Amerikaans Samoa, Salomonseilanden en tot 1914 Duits Samoa. In 1914 veroverde Nieuw Zeeland Duits Samoa. "Duits Samoa" werd onafhankelijk in 1962 en werd daarmee de eerste onafhankelijke Polynesische staat.

Foto Amerikaans Samoa

Standaard Informatie:

Naam: Amerikaans Samoa

Hoofdstad: Pago Pago

Valuta: United States dollar

Inwoners: 57.496

Taal: Engels & Samoaans