Vueling

Vueling is opgericht in 2004 door verscheidene bedrijven die deel uitmaken van één van de grootste media uitgevers in Spanje en is een Low-cost maatschappij. Vueling vliegt vanaf zijn thuisbasis Barcelona naar verschillende bestemmingen in Europa en het westen van de Meditereanen waaronder Schiphol.

De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 2004 en begon met opereren op 1 juli 2004. Bij de oprichting was Vueling de best gekapitaliseerde luchtvaartmaatschappij van Europa, met een startkapitaal van 30 miljoen euro.

Vueling Airlines is gestart met een aandelenstructuur die lokale ervaring, industriële know-how en financieel draagvermogen combineert. Inversiones Hemisferio, een dochteronderneming van Grupo Planeta, V.A. Investor, een groep geleid door Dave Barger, voorzitter van JetBlue Airways, één van de belangrijkste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, Apax Partners, een toonaangevende Europese firma op het gebied van risicodragende investeringen, en de promotoren en beheerders van het project, aangevoerd door Carlos Muñoz (bestuursvoorzitter) en Lázaro Ros (president-directeur).

Op 11 februari 2004 werd de maatschappij opgericht met de volgende samenstelling van het aandelenkapitaal:

Apax Partners (39%)
Inversiones Hemisferio (Grupo Planeta) (30%)
management team (23%)
privé-investeerders (7%)

Vueling

Standaard Informatie:

Naam: Vueling

Afkorting: VY

Herkomst: Spanje

Hoofdkwartier: Barcelona

Website: www.vueling.com