Japan Airlines

Japan Airlines International is een Japanse nationale luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf heeft twee dochterbedrijven, namelijk Japan Airlines International, dat een groot internationaal netwerk bedient rondom de luchthaven Narita bij Tokio, en Japan Airlines Domestic, dat zijn basis heeft in het eigenlijke Tokyo International Airport in Tokio. Daar concurreert de maatschappij met All Nippon Airways.

JAL is ook eigenaar van acht andere luchtvaartmaatschappijen, namelijk: Harlequin Air, Hokkaido Air System, JAL Express, JALWays, J-Air, Japan Air Commuter, Japan Asia Airways, and Japan Transocean Air.

Japan Airlines is opgericht in 1951 met hulp van Northwest & Transocean als opvolger van de vooroorlogse Dai Nihon Koku. In 1954 werd gestart met lijnvluchten.Bij een reorganisatie in 1989 werd Japan Airlines na een fusie met Japan Air System een dochter van Japan Airlines System Corporation en in 2004 werd de naam gewijzigd in Japan Airlines International Andere dochters van Japan Airlines System Corporation zijn oa. JALways en JAL Express.

japan Airlines

Standaard Informatie:

Naam: Japan Airlines

Afkorting: JL

Herkomst: Japan

Hoofdkwartier: Tokyo

Website: www.jal.com