India

In AziŰ. India is een gigantisch land en de vorm heeft iets weg van een driehoek. In het bergachtige noorden grenst het land aan Pakistan, China, Nepal en Bhutan. In het noordoosten grenst het aan Myanmar. Het land Bangladesh wordt in het noordoosten aan 3 zijden door India omsloten. Het zuidelijke deel van het land reikt tot diep in de Indische Oceaan. Voor de zuidoostkust ligt het eiland Sri Lanka.

India heeft een eeuwenoude cultuur welke zichtbaar is in prachtige tempelcomplexen, paleizen en forten. De inspiratie voor deze bouwwerken was vaak het boeddhisme en het hindoe´sme. India was de geboorteplaats van diverse religies waaronder het boeddhisme, hindoe´sme en het sikhisme. De Portugezen waren de eerste Europeanen die India hebben bereikt. Vanaf de 17e eeuw begonnen de Engelsen het land te be´nvloeden.

India viel van 1858 tot 1947 onder het Britse Rijk. Het noorden India is zeer bergachtig met een gedeelte van het Himalaya gebergte. De Ganges en de Brahmaputra rivieren beginnen in het Himalaya gebergte. In het westelijk deel van India ligt het Thar woestijn. In het zuiden ligt het plateau Dekan. Dit plateau ligt tussen de Golf van Bengalen en de Arabische Zee. India heeft een rijke flora en fauna.

In de noordelijke valleien zijn er voornamelijk bossen. In het noordoosten komen er veel bamboebossen voor. Het noordwesten is voornamelijk steppe en woestijn. Het centrale plateau in het zuiden kent een begroeiing van palmbomen met regenwoud naar de regenachtige zuidwestkust toe. India kent door zijn grootte en zijn verschillende klimaten een zeer divers dierenrijk. Er zijn 400 soorten zoogdieren, 500 soorten reptielen, 1200 vogelsoorten en 30.000 soorten insecten.

De belangrijkste zoogdieren zijn de Indische olifant, Indische neushoorn, tijgers, antilopen, apen en herten. India heeft ook een aantal natuurreservaten, waaronder Gir Corbett National Park, Kanha National Park en Kaziranga National Park.

De drie steden Delhi, Agra en Jaipur vormen samen de Gouden Driehoek. Delhi is groot en druk maar kent ook bezienswaardigheden als de oude stad, het Rode Fort en de grote moskee Jami Masjid. Bekend in Agra is het monument voor de liefde de Taj Mahal. De Taj Mahal verandert van kleur onder invloed van de zon. Agra ligt 200 kilometer ten zuiden van Delhi. Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan, hier zijn paleizen, forten en markten te vinden. De plaats Jaisaimer, is een gele stad, waar elk gebouw de kleur van de zon uitstraalt. In het dorpje Khajuraho staat een tempelcomplex.

Het beeldhouwwerk hier toont nimfen en koppels die in allerlei standen de liefde bedrijven. Varanasi is de heiligste stad van India. Het is de droom van iedere vrome Hindoe om hier na de dood op de trappen naar de rivier de Ganges verbrand te worden. De 'eeuwige' stad Varanasi is heel bijzonder met vele kronkelende nauwe steegjes en schilderachtige lanen vol kleurrijke pelgrims, sadhus (heilige mannen) en brahmanen (hindoe priesters).

De heilige steden Rishikesh en Hardwar zijn te bezoeken op weg naar de bergen. In het gebied van de Himalaya zijn er trips te maken naar het zilverachtige Kashmir, Shimla, of de groene Kulu Valley. Mumbai is een moderne, welvarende wereldstad met zijn wolkenkrabbers en een hectisch kleurrijk straatleven.

Bezienswaardigheden zijn de Hangende Tuinen die vlakbij de Torens der Stilte zijn gelegen Het eiland Elephanta. Dit eiland vol met apen is te bereiken door een korte boottocht vanuit Mumbai. De plaats Gujarat, is de geboorteplaats van Mahatma Gandhi, stichter van India. In de deelstaat Maharashtra, ten oosten van Mumbai bevinden zich de dertig boeddhistische grotten te Ajanta, uitgehouwen in de steile wand van een diepe kloof.

Chennai is het centrum van de klassieke dans in de hindoe traditie, de Bharata Natyam, en ook de kunst van de gebeeldhouwde tempel vindt hier zijn oorspong en geeft uitleg aan zowel de religieuze toewijding als de artistieke talenten van het Tamil volk. Er zijn vele indrukwekkende tempelcomplexen te vinden in het zuiden van India. Kanchipuram is er een met spectaculaire poortgebouwen, die al van kilometers afstand te zien zijn.

Andere plaatsen met mooie tempels zijn Chidambaram, Tanjore, Tiruchirapalli en de pelgrimstad Madurai, een van de oudste steden van Zuid-India, met de Meenakshi tempel, die aan de godin met de vissenogen is opgedragen. Bangalore is een welvarende, bruisende stad. Kerala, het land van branding, specerijen en magie, is een oud kruispunt van culturen. Er hangen Chinese vissersnetten op het gouden strand, er staan synagogen en Portugese forten, Hollandse en Syrische kerken, en Indiase tempels en paleizen, tegen een achtergrond van bergen.

Calcutta is de grootste stad van India, maar ook een van de grootste steden van de wereld. Vanuit een in de 17e eeuw, door de Britten gevestigde handelspost groeide de stad uit tot een metropool. Bezienswaardigheden zijn het witmarmeren Victoria Memorial, het Octherlony Monument en het hoofdkantoor van de Rama Krishna-beweging.

Ten noorden van de stad bevindt de Belur Math, en, aan de overkant van de rivier de Botanische tuinen (met een meer dan 200 jaar oude banyan-boom), en de Kali tempel van Dakshineshwar. De hoofdstad van de staat Orissa, Bhubaneswar, is dÚ tempelstad van India. De aan Lord Shiva gewijde Lingaraja tempel is de grootste. In Konark staat een zonnetempel als een monument voor de voortbrengselen van de Kalinga architectuur

 

 

Foto India

Standaard Informatie:

Naam: India

Hoofdstad: New Delhi

Valuta: Indiase roepie

Inwoners: 1.147.995.898

Taal: Hindi & onder anderen Engels