Belangrijke informatie voor alle passagiers naar de Verenigde Staten van Amerika

Van tevoren - bij boeking of aan de balie van de airline op de luchthaven - dient u extra gegevens in te vullen ten behoeve van het ‘Advance Passenger Information System’ (APIS) van de Amerikaanse Douane dat in oktober 2005 verplicht is gesteld. Volgens APIS moet een airline binnen 15 minuten na vertrek van een vliegtuig richting de VS, naast de gewone informatie over de passagier, extra gegevens elektronisch verzenden. Het betreft hier aanvullende details over: - het land waar de passagier woonachtig is; - vreemdelingenregistratie informatie (indien van toepassing); - uiteindelijke bestemming en luchthaven waarvandaan men is vertrokken; - het adres waar men in de VS verblijft (bij rondreis: eerste plaats van overnachting). De gegevens van de passagiers worden vervolgens gecheckt met de diverse gegevensbestanden van de Amerikaanse overheden. Wij wijzen u er op dat deze informatie absoluut noodzakelijk is om door de Amerikaanse grensautoriteiten toegelaten te worden tot de Verenigde Staten. Alles wordt vertrouwelijk behandeld en in ieder geval niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Let op:
Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) raadt reizigers aan, die een vlucht hebben geboekt naar of via de Verenigde Staten, hun koffer of andere bagage niet op slot te doen. Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt op één van de vele luchthavens in de VS. Koffers en andere bagage worden geopend en zonodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Aan reizigers die reizen naar of via de Verenigde Staten wordt dan ook door het ANVR aangeraden gebruik te maken, indien wenselijk, van bagagebanden om zo schade aan de koffer en bagage te voorkomen.

Bij aankomst in de Verenigd Staten dient u in het bezit te zijn van een volledige adres van de eerste verblijfsplaats (hotel, kennissen, camping e.d). Enkel een hotelnaam is dus niet voldoende. O.a. de KLM en Martinair vragen per 24 oktober 2005 bij de incheck aan alle passagiers om deze gegevens in te vullen. Voor u kan het inchecken sneller gaan als u reeds een grensformulier invult.

U kunt dit APIS / grensformulier als PDF bestand downloaden via onderstaande link. Klik hier om te downloaden. U dient dit van te voren zelf in te invullen en vóór vertrek te overhandigen aan het grondpersoneel van de airline waarmee u gaat vliegen.