Bahrein

Bahrein is een eilandstaat wat gelegen is in de Perzische Golf en de Golf van Bahrein tussen Saoudi Arabie en Qatar. Door de ligging van Bahrein heeft dit land zowel een economische als een financiële positie binnen de oliewereld. Bahrein betekent twee zeeën en werd in 1971 onafhankelijk van het Verenigde Koninkrijk.

Bahrein heeft een warm en vochtig klimaat met een gemiddelde temperatuur van 29 graden. In de zomer is het klimaat onaangenaam vanwege de zandstormen en de hete zomerwinden. De meeste regen valt tussen december en april. In de overige periodes valt er praktisch geen regen. Bahrein bestaat uit een groep van in totaal 33 eilanden. Bahrein is het grootste eiland en wordt door dammen verbonden met de luchthaven op het eiland Muharraq en met het eiland Sitra waar een industrieel terrein ligt.

In het noorden en noordwesten van Bahrein zijn zoetwaterbronnen te vinden. Mede dankzij deze bronnen zijn er vruchtbare landbouwgebieden. Het hoogste punt van Bahrein is Jebel ad Dukhan welke 134 meter hoog is. Deze berg liggen in het midden op het eiland van Bahrein. Rond deze berg zijn de meeste oliebronnen te vinden. De natuurlijke stranden zijn niet aan te bevelen omdat het water niet schoon is vanwege het zeer ondiepe water.

Het onderwaterleven bestaat vooral uit schildpadden, roggen, walvishaaien, maar ook zeeslangen, kwallen en schorpioenvissen. Er zijn wel aangelegde stranden welke eigendom zijn van hotels en privé clubs. Het beste strand van Bahrein is het Al Jazayir. Bahrein heeft een brug verbinding met Saoudi Arabie genaamd de Koning Fahd Causeway gebouwd in 1986. De hoofdstad van Bahrein gelegen in het noordoosten is Manamah en is gelegen aan de Perzische Golf. In Manamah bevindt zich de universiteit van Bahrein.

De economie van Manamah is gericht op aardolie, olieraffinage, visserij en parelduiken. Andere belangrijke steden in Bahrein zijn Muharraq, Rifa’a, Jidhafs, Sitra, Awali, en Isa Town. Tussen de eilanden kun je per boot reizen. Bahrein is ook bekend vanwege de Formule 1 races. Deze worden gehouden op het Sakhir circuit. Dit circuit is geopend sinds 2004 en ontworpen door Hermann Tilke. Het circuit ligt ongeveer 35 kilometer van Manamah. Een historische plek in Bahrein is de tell Qal’at al Bahrein, sinds 2005 staat deze plek op de werelderfgoedlijst. De eerste vondsten dateren uit 2300 voor Christus.

Een tell is een kunstmatige heuvel ontstaan door de eeuwen heen van menselijke bebouwing. Op het puin van oude gebouwen werden er weer nieuwe gebouwd. De heuvel in Bahrein is ongeveer 300 bij 600 meter groot. Deze tell is in de zestiende eeuw verlaten door de mensen. In de zestiende eeuw werd deze tell bezet door Portugezen die daar een fort bouwde. De naam Qal’at betekent fort. Andere bezienswaardigheden zijn de Barbar Tempel daterend uit 2000 -3000 voor Christus, museum over parelduiken, het Arad fort uit de 16e eeuw en de moskee Al Khamis. Ook is het mogelijk om een diverse soukhs te bezoeken.

Foto Bahrein

Standaard Informatie:

Naam: Bahrein

Hoofdstad: Manamah

Valuta: Bahreinse dinar

Inwoners: 718.306

Taal: Arabisch